Inovonics INOmini 402 RDS Sign Driver/Receiver Leave a comment

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Radyo yayıncılığının tek görsel verisi RDS ile yayın içinde dinleyicilere gerek bilgilendirme, gerekse reklam amaçlı birçok veri aktarılıyor. Ancak bu verilerin ne kadar doğru ve yayın içeriğine paralel aktarıldığını kontrol edebilmek bugüne kadar çok da pratik değildi. Bu kontrol, bazen bir oto radyo alıcısı üzerinden bazen de  stüdyo otomasyon sistemi üzerinden yapılabilmekteydi. İstasyonda o anda çalan yayın içeriği ile bu içeriğe uygun RDS verisinin kontrolü ve yanlış giden bir şey varsa anında haberdar olunması ihtiyaçlarına yönelik olarak Inovonics yeni INOmini 402 RDS ürününü piyasaya sundu.

INOmini 402 FM modülü, istasyonuna göre kendini ayarlıyor, RDS/RBDS veri akışının kodunu çözüyor ve stüdyo içinde konumlandırılabilecek herhangi bir kayan LED ekranı üzerinden izlenebilecek şekilde RDS verisini formatlıyor. Böylece denetim odası, stüdyo veya istasyonun lobisinde konumlandırılacak kayan LED ekranı, sunucu ve yönetim personelinin, dinleyicilerin ne gördüğünü birebir ve anında izleyebilmelerini sağlıyor. Bu ürünle radyo yayıncısı için kritik olan aşağıdaki veriler daha sağlıklı şekilde değerlendirilebiliyor.

• RDS bilgisi, yayınlanan müzik veya içerikle eşzamanlı mı?
• İstek hattı numarası doğru mu?
• Bütünleşik hava durumu veya haber bilgileri yayının takip edildiği bölge için doğru mu?
• Reklam verenlerin mesajları düzgün biçimde ve doğru reklamların aralarında görüntüleniyor mu?

INOmini 402 hem, ek albüm bilgisi, web adresleri, telefon numaraları veya program promosyon duyuruları için kullanılan radyo metin alanını, hem de popüler PS (Program Service) alanını görüntülüyor.
INOmini 402 daha fazlasını da veriyor. Bu yaygın iki RDS alanının yanı sıra IH (In-House) alanı da sunuyor. IH adlı gizli veri kanalını tüketici sınıfındaki radyolar çözemiyor ve görüntüleyemiyor. Böylece istasyonda veya kentte INOmini 402’nin işaretleriyle, istasyon arasında gizli bir veri kanalı elde ediliyor.

Bir istasyon reklam veren firmayla anlaşma yapıp, şarkı bilgisinin yanında, yerel dükkanlarda ve özel etkinliklerde, özel bir istasyon promosyon ekranı aracılığıyla reklam veren firmanın mesajını görüntüleyebiliyor. Hava durumu veya diğer acil bilgiler istasyondan bir spor etkinliği alanına gönderilebiliyor veya endişeli bir ebeveyn istasyonu arayabiliyor ve hatta bir konserdeki çocuklarına haber gönderebiliyor. Bunlar istasyon hizmetini sunmaya devam ederken oluyor.

INOmini 402’nin diğer teknik özellikleri şöyle sıralanabilir.
• PS (Program service) ve RT (Radio Text) mesajlarını görüntüleme ve dışa aktarma
• En yaygın LED işaret formatları desteği
• 64MHz ile 108MHz arasında 100KHz’lik adımlarla ayar imkanı
• Renk ve yazı tipi seçme imkanı
• RDS varlığı, sinyal gücü, PI kodu, TR, PS’nin ön panelde gösterimi
• Sadece metin görüntüleme için 10µV alıcı hassasiyeti
• Erkek ve dişi DB9 seri veri konektörleri
• İşaret tipi seçildiğinde haberleşmenin baud hızını otomatik belirleme
• Inovonics’in desteklediği, NEOPlex Technology ve Alpha protokolleri desteği
• 125mA akımda 12VDC
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Ayrıca sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri sosyal medya, reklam ve analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz.
Kabul et
Reddet
Soru Sor
Soru Sor
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?